torstai 3. elokuuta 2023

Aamiaishatsapurit

Odotin jotenkin näistä paljon juustoisempia kuin ne sitten lopulta olivatkaan. Taikina kohosi uunissa ihan julmetusti. Mutta olipahan hyvä ja tuhti aamupala.




Taikina:
3 ½ g kuivahiivaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
¾ tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g fetaa
1 ruukku basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
250/125 g mozzarellaa
4 kananmunaa
suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Lisää kananmuna, suola ja 4 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Ripottele taikinan päälle loput jauhot ja nosta taikina jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Valuta ja kuutioi täytteen mozzarella. Murenna feta. Silppua basilika. Sekoita basilika ja öljy keskenään.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile osat palloiksi. Kauli pallot ohuiksi kiekoiksi. Jaa taikinapaloille mozzarellakuutiot. Käännä taikinan toinen reuna mozzarellakuutioiden yli ja nipistele reuna tiiviisti kiinni. Taputtele taikinat soikion mallisiksi levyiksi.

Levitä levylle feta ja basilikaöljy. Tee keskelle tila kananmunalle ja riko jokaisen leivän päälle yksi kananmuna. Ripottele kananmunalle hiukan suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti