Herra 11-v pelästyi maistettuaan, kun oli luullut että kakku maistuu eniten suklaalle. Mutta oli kuulemma hyvää, kun tiesi mitä kakku sisältää. Hyvää tämä oli minustakin. Pelkistetyn helppo versio ihanasta tiramisusta.
Ainekset:
2 ½ dl vahvaa kahvia
4 rkl sokeria
14 savoiardikeksiä
250 g mascarponea
1 ½ dl Flora Vispiä
50 g maitosuklaata
Vuoraa tuorekelmulla sellainen kakku- tai leipävuoka, jonka pohjalle mahtuu sopivasti 7 savoiardikeksiä. Jätä kelmun liepeet roikkumaan vuoan ulkopuolelle. Laita suklaa hetkeksi jääkaappiin (koska kylmää suklaata on helpompi käsitellä).
Sekoita kahviin 2 rkl sokeria ja anna kahvin jäähtyä. Vatkaa mascarpone, kerma ja loput sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vuole suklaa kuorimaveitsellä lastuiksi (tai raasta se).
Asettele 7 keksiä tiiviisti vuoan pohjalle. Lusikoi keksien päälle puolet kahvista. Levitä päälle mascarponevaahto. Ripottele vaahdon päälle puolet suklaaraasteesta. Asettele loput keksit täytteen päälle ja valuta kekseille loput kahvista. Peitä kakku kelmun liepeillä ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista kelmu. Ripottele päälle loput suklaaraasteesta ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti