Oli ihan överimakeaa ja ihan överihyvää. Meinasin ensin laittaa omput kuutioiksi, mutta tein niistä sitten kumminkin raastetta. Se olikin ihan hyvä ratkaisu, kuutioilla tämä olisi ollut ehkä vähän tavanomaisempaa kiisseliä. Ja kanelilla maustettu kermavaahto sopi tähän tosi hyvin.
Ainekset:
3 hapahkoa omenaa
2 ½ dl vettä
1 ½ dl sokeria
¼ dl sitruunamehua
Suurus:
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Tarjoiluun:
1 dl kuohukermaa
½ rkl vaniljasokeria
½ tl kanelia
Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää omena-sitruunaseos. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia.
Sekoita suuruksen ainekset yhteen. Lisää suurus kuumaan omenahillokkeeseen, sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
Vatkaa tarjoiluun tarkoitettu kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla ja kanelilla. Tarjoile vaahto hillokkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti