lauantai 26. elokuuta 2023

Welsh cakes

Odotin, että näistä olisi tullut sellaisia päältä rapeita ja sisältä sitkeitä cookies-tyyppisiä kakkusia. Olin väärässä. Ei haitannut, nämä olivat erinomaisia. Varoituksen sana: näitä ei voi syödä yhtä tai kahta, näihin tulee kerta kaikkiaan himo.




Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Siro-sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
1 kananmuna
100 g voita
1 rkl maitoa
ripaus suolaa
Paistamiseen:
2 rkl voita
Pinnalle:
2 rkl Siro-sokeria

Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää rusinat. Lisää lopuksi kananmuna ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pötkö. Kääri pötkö kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. Leikkaa pötkö n. 1 cm siivuiksi ja paista siivut voissa pannulla kauniin värisiksi. Pyörittele kakut heti paistamisen jälkeen sokerissa. Tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti