Tämä oli tosi hyvä piirakka. Mutta hukkui mielessäni harmaaseen massaan, johon kuuluu kaikki voitaikinapohjaiset fetapiiraat. Hyviähän ne ovat, mutta eivät mitenkään mieleenpainuvia.
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
250 g parsakaalia
100 g fetaa
1 tomaatti
½ dl pinjansiemeniä
2 kananmunaa
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria
Nypi pohjan voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi. Kauli taikina piirakkavuokaan sopivaksi levyksi ja painele levy kevyesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Irrottele täytteen parsakaali kukinnoiksi. Mausta kukinnot suolalla ja höyrytä ne pehmeiksi. Kuutioi tomaatti. Kuutioi feta. Sekoita yhteen kananmunat ja maito. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Levitä vuokaan feta, parsakaali, tomaatti ja pinjansiemenet. Kaada päälle muna-maitoseos. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes täyte on hyytynyt (n. 35 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti