perjantai 4. elokuuta 2023

Mokkaleivokset

Kummatkin kerrokset olisivat mielestäni saaneet olla paksummat. Tällä ainesmäärällä tein leivokset n. 23*23 cm vuokaan, ja parempi olis tuohon ollut ehkä 1,5 –kertainen annos sekä pohjaa että täytettä. Vaniljakastike oli välissä ehkä ihan turha lisä, se ei imeytynyt pohjaan oikein mitenkään. Herkullista tämä kumminkin oli, tuli syötyä ekan palan jälkeen vielä toinen ja kolmas ja ehkä jopa neljäskin.




Pohja:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
¼ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
135 g vaniljakastiketta
Pinnalle:
2 tl liivatejauhetta
3 rkl kylmää vettä
2 ½ dl Flora Vispiä
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
1 rkl vettä
¾ tl pikakahvijauhetta
Pinnalle:
110 g suklaarusinoita (tummia ja vaaleita)

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja vaniljakastikkeella.

Laita pinnalle tuleva liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Lisää liivateseokseen vesi ja pikakahvijauhe. Kuumenna seos mikrossa juoksevaksi.

Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Leikkaa levy annospaloiksi. Koristele suklaarusinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti