Tämä oli aika lailla pelkistetty, mutta erinomaisen hyvän makuinen keitto. Näillä mittasuhteilla täytettä oli aivan liikaa jotta se olisi mahtunut kokonaisuudessaan lihapullien sisään.
Taikina:
500 g jauhelihaa
50 g mannasuurimoita
2 kananmunaa
suolaa
1 tl mustapippuria
Täyte:
60 g pitkäjyväistä riisiä
2 sipulia
1 rkl voita
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl kuivattua basilikaa
Liemeen:
1 l lihalientä
600 g perunoita
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl kuivattua basilikaa
Keitä täytteen riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
Mittaa taikinan ainekset yleiskoneen kulhoon. Vaivaa voimakkaasti n. 10 minuuttia.
Kuori ja silppua täytteen sipulit. Silppua yrtit. Ruskista sipuli voissa pannulla. Lisää pannulle riisi ja mausteet ja anna jäähtyä hiukan.
Pyörittele jauhelihamassa kananmunan kokoisiksi pyöryköiksi. Tee jokaiseen pyörykkään kolo. Jaa täyte koloihin. Sulje pyörykät hyvin. Kippaa mahdollisesti yli jäänyt täyte liemen sekaan (mulla jäi yli varmaan yli puolet).
Kuori ja lohko liemen perunat. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää kololikit, perunat, mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kololikit nousevat pintaan ja perunat ovat kypsyneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti