Tahinitäyte oli niin juoksevaa, että päätin nostaa taikinapohjan leivinpapereineen pizzavuokaan uunipellin sijaan. Hyvä ratkaisu; täyte valui pihalle mutta vuoassa se ei haitannut. Uunissa täyte kumminkin jähmettyi. Piirakka oli tosi hyvää, ja mukavasti hiukan tavallisesta poikkeavaa.
Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl mantelijauhetta
2 rkl sokeria
100 g kylmää voita
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 dl appelsiinimehua
50 g tahinia
½ dl sokeria
4 rkl hunajaa
2 rkl pehmeää rahkajogurttia
1 rkl maizenaa
200 g vadelmia
Reunoille:
1 rkl sokeria
Yhdistä taikinan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja kääri kelmuun. Nosta tunniksi jääkaappiin.
Sekoita keskenään täytteen appelsiininkuoriraaste, appelsiinimehu, tahini, sokeri ja hunaja. Lisää jogurtti ja maizena ja sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina suureksi, n. ½ cm paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä pinnalle tahinitäyte. Jätä n. 4 cm reunoilta ilman täytettä. Levitä vadelmat tahiniseoksen päälle ja käännä taikinareunat täytteen päälle. Ripottele reunoille sokeri. Paista 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti