Tän päivän metsälenkiltä löytyi niin mahtava herkkutatti, että se oli ihan pakko laittaa tähän mukaan. Vaikka se ehkä menikin tässä vähän jopa hukkaan; herkkutatti olisi parhaimmillaan ihan sellaisenaan. Tatin kanssa tai ilman, salaatti oli tosi herkullista. Sen kaveriksi paistettiin vielä jostain alkuviikolta jääneitä keitettyjä perunoita.
Ainekset:
250 g feta-pinaattimakkaroita
1 herkkutatti (tai herkkusieniä)
300 g vihreitä papuja
200 g pakastemaissia
2 valkosipulinkynttä
2 sydänsalaattia
70 g rucolaa
½ dl suolapähkinöitä
Piimäkastike:
1 dl piimää
50 g majoneesia (Hellmann´s parmesan & roasted garlic)
2 rkl ruohosipulia
1 tl sipulijauhetta
1 tl chilirouhetta
ripaus sokeria
ripaus suolaa
Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi pienessä kulhossa. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Puhdista ja viipaloi herkkutatti. Viipaloi makkarat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Halkaise sydänsalaatit.
Paista makkarat ja herkkutatti pannulla kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissi. Jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos tarjoiluvadille. Paista sydänsalaatin leikkuupintoja pannulle jääneessä rasvassa minuutin verran. Viipaloi sydänsalaatit. Lisää salaattiviipaleet ja rucola makkara-kasvisseoksen joukkoon. Kääntele ainekset sekaisin. Ripottele pinnalle suolapähkinät ja lusikoi sekaan kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti