keskiviikko 2. elokuuta 2023

Piparkakkupiirakka

Keskelle kesää vielä toinenkin jouluinen leivonnainen. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty pohjassa ja päällä valmista piparkakkutaikinaa, mutta minä tein saman pikaversion jota käytin myös pisarapiparkakuissa (paitsi että tästä piirakkapohjasta unohdin ruokasoodan). Rahkatäytteen luumumarmeladi-vaniljakermarahka oli mielestäni raakaversiona maukkaampaa kuin tässä piirakan päällä. Tässä oli ehkä vähän liikaa makuja, jotta mikään olisi erottunut joukosta edukseen. Hyvää tämä oli, mutta vähän turhan sekavaa.




Pohja:
75 g voita huoneenlämpöisenä
45 g sokeria
30 g siirappia
¾ tl kanelia
¾ tl inkivääriä
¾ tl neilikkaa
¾ tl kardemummaa
135 g vehnäjauhoja
Puolukkatäyte:
½ dl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
200 g puolukoita
Rahkatäyte:
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
200 g luumumarmeladia
200 g vaniljaista kermarahkaa
2 dl kevytkermaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset tasaiseksi. Painele taikina piirakka / irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kaikki puolukkatäytteen ainekset yhteen. Sekoita toisessa kulhossa kaikki rahkatäytteen ainekset yhteen.

Levitä pohjan päälle puolukkatäyte. Kaada päälle rahkatäyte ja ripottele pinnalle loput puolukat. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti