Olin laittanut taikinaan illalla vain 5 dl vehnäjauhoja, mutta tänään paistamaan ruvetessani taikina näytti mielestäni aivan liian löysältä. Lisäsin vielä desin jauhoja, ja se oli varmasti oikea ratkaisu. Sämpylöistä tuli ehkä enemmänkin lätyköitä, mutta ne olivat tosi herkullisen makuisia.
Ainekset:
2 dl porkkanaraastetta
5 dl haaleaa vettä
4 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
20 g auringonkukansiemeniä
Liuota hiiva veteen. Lisää porkkanaraaste, suola, kaurahiutaleet, ruisjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee puuromaista. Anna kohota peitettynä jääkaapissa n. 12 tuntia.
Nostele taikinasta kahdella lusikalla isoja kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille. Painele siemeniä sämpylöiden pintaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti