Tämä kuorrutus aiheutti paljon päänvaivaa. Sitä ei voinut jättää jäähtymään, sillä se jähmettyi saman tien. Jouduin sulattamaan kuorrutuksen uudelleen. Sitten kun kaadoin kuuman kuorrutuksen kakun päälle ja yritin tasoittaa sitä, vaniljaosuus sekoittui kivasti kuorrutukseen. Ja kakun leikkaaminen oli käytännössä mahdotonta, kuorrutus oli jämähtänyt tiiviiksi lätyksi kakun päälle. Saksilla lopulta onnistui. Mutta aivan älyttömän herkullista tämä oli, maun puolesta ehdottomasti jatkoon. Kiille kannattaisi ehkä tehdä vihreä kuula -marmeladista.
Pohja:
50 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
Vaniljamousse:
2 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 ½ tl liivatejauhetta
5 rkl kylmää vettä
4 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kiille:
11 vihreää kuulaa
2/3 dl vettä
vihreää elintarvikeväriä
Koristeluun:
12 vihreää kuulaa
Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula, kananmuna ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (18 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota vuoan reunat ja paistopaperi varovasti.
Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, vaniljasokeri, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoitellen niin, että kiisseli pulpahtaa. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi ja valuta se ohuena nauhana kiisseliin, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 30 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa astiassa. Lisää vaniljakiisseli tuorejuustoon. Kääntele lopuksi täytteeseen kermavaahto.
Siirrä kakkupohja silikonireunaisen irtopohjavuoan (24 cm) keskelle. Kaada vaniljamousse pohjan päälle ja ympärille. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Pilko kiilteen vihreät kuulat. Mittaa ne kattilaan veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes kuulat ovat sulaneet. Lisää hiukan vihreää elintarvikeväriä. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille täytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin, kunnes kiille on täysin hyytynyt. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Puolita koristeeksi tarkoitetut kuulat ja asettele puolikkaat kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti