Hapanimelää luumukastiketta saadakseni kävin sinnikkäästi läpi monta etnistä kauppaa eri päivinä ja eri kaupunginosissa, ennen kuin viimein tärppäsi ja löysin Malmilta kaupan viimeisen pullon, joka oli -50 % alennuksessa parasta ennen -päivänsä ohittaneena. Kyllä kannatti, ihan varmasti just sen luumukastikkeen ansiosta tästä tuli tosi hyvää. Kasslerin paistoin jo eilen illalla, ja taas oli koirilla juhlapäivä kun saivat tänään syödä lihasta irronneen rasvan ruokiensa kyytipoikana.
Ainekset:
1 rkl öljyä
1100 g porsaan kassleria
½ tl suolaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl mustapippuria
2 isoa porkkana
2 isoa sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 purjo
2 rkl soijakastiketta
200 g hapanimelää luumukastiketta
454/280 g ananaspaloja mehussa
2 dl kolmen hedelmän mehua
4 rkl perunajauhoja
Mausta liha suolalla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 3 tuntia.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
Pilko liha. Kuumenna öljy suuressa padassa ja ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla, inkiväärillä ja mustapippurilla. Lisää porkkana, sipuli, valkosipuli ja purjo. Kääntele muutama minuutti. Lisää soija, luumukastike ja ananaspalat mehuineen.
Sekoita perunajauhot kolmen hedelmän mehuun. Kaada suurus pannulle ja sekoita hyvin. Tarjoile esim. keitetyn basmatiriisin kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti