maanantai 28. huhtikuuta 2025

Piparjuurella terästetty kasvislaatikko

Tämä on juuresten ystävän herkkua. Ehkä olis mennyt ihan sellaisenaankin ateriasta, mutta varmuudeksi paistoin lisäksi vielä pannullisen Kariniemen hunajamarinoituja fileesuikaleita. Olivat tosi hyvä yhdistelmä.


Ainekset:
450 g bataattia
300 g palsternakkaa
400 g punajuuria
1 tl suolaa
2 tl kuivattua rosmariinia
200 g piparjuurituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
Pinnalle:
sormisuolaa
2 rkl balsamicokastiketta

Kuori punajuuret, bataatti ja palsternakka ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja rosmariinilla. Mittaa tuorejuusto ja ruokakerma pieneen astiaan ja sulata ainekset tasaiseksi.

Lado juuresviipaleet lasagnevuokaan tasaisesti. Kaada päälle piparjuurikerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 50 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valuta päälle balsamicokastike ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti