Riisisuklaata ja kinuskia. Ihan lyömätön yhdistelmä. Puffatun riisin tilalla voi käyttää riisimurojakin. Mutta jos vaan suinkin mahdollista, niin kehotan näkemään hiukan vaivaa puffatun riisin löytämiseksi. Se on kuitenkin koostumukseltaan ihan erilaista kuin riisimurot.
Fudge:
55 g voita
200 g kondensoitua maitoa
100 g fariinisokeria
2 rkl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
Riisisuklaa:
500 g taloussuklaata
50 g puffattua riisiä
Pilko valkosuklaa. Mittaa kattilaan kondensoitu maito, voi, fariinisokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Jatka keittämistä, kunnes fudge on selvästi paksuuntunut.
Siirrä kattila sivuun. Lisää valkosuklaa ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita tasaiseksi.
Sulata taloussuklaa. Sekoita suklaasulaan puffattu riisi.
Levitä puolet riisisuklaasta leivinpaperoidun vuoan (20*20 cm) vuoan pohjalle tasaisesti. Painele päälle fudgekerros. Levitä pinnalle loput riisisuklaasta.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi. Leikkaa levy neliöiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti