perjantai 18. huhtikuuta 2025

Lämmin paksoisalaatti

Tästä tuli ehkä vähän turhan vetistä. Kertaalleen jo valutin ylimääräiset nesteet pois, mutta silti sitä kertyi enemmän kuin olisi tarvinnut. Ei tämä huonoa ollut missään tapauksessa, mutta ei jää ikäväkään siinä vaiheessa kun saa viimeisen haarukallisen syötyä.


Ainekset:
1500 g paksoita
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Valkosipulijogurttikastike:
400 g maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
valkopippuria
Paprikavoi:
2 rkl voita sulatettuna
1 tl paprikajauhetta

Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet ja purista ne jogurtin sekaan. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Viipaloi paksoi. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita yhteen paprikavoin ainekset.

Kuullota sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää paksoi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Asettele paksoiseos tarjoilualustalle. Lusikoi päälle jogurttikastike. Valuta pinnalle paprikavoi. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti