lauantai 19. huhtikuuta 2025

Lakritsipannukakut

Iltapalaksi pannareita ja kermavaahtoa. Ja mansikoita. Piti oikein moneen kertaan lukea resepti, että eikö siinä oikeasti ollut kananmunia. No ei ollut. Hyvin tuntuivat pysyvän kasassa ja maistuivatkin hyvältä. Kermavaahto ei millään meinannut vaahtoutua ihan loppuun saakka vaan jäi ihan luikeroksi. Lopulta lisäsin hiukkasen vaniljakreemijauhetta, joka auttoi asiaa välittömästi.


Ainekset:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ dl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
1 rkl raakalakritsijauhetta
5 dl maitoa
1 dl appelsiinimehua
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:
2 rkl juoksevaa Oivariinia
Lakritsikermavaahto:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 rkl tomusokeria
2 tl raakalakritsijauhetta
10 g vaniljakreemijauhetta
Tarjoiluun:
mansikoita

Sekoita taikinan kuivat aineet tasaiseksi. Lisää maito, mehu ja rypsiöljy ja sekoita uudelleen. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Paista taikina lettupannulla voissa pieniksi pannareiksi.

Vatkaa kaikki lakritsikermavaahdon ainekset yhteen kuohkeaksi. Tarjoile pannarit kermavaahdon ja mansikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti