tiistai 8. huhtikuuta 2025

Pasta all´arrabbiata

Miten joku näin yksinkertainen voi olla näin herkullista? Luulen että tässä kaiken perusta on tuo voi. Se sai tomaatit muhjuuntumaan ihanan paksuksi kastikkeeksi. Unohdin parmesaanit, mutta ei haitannut. Oli ihan täydellistä ilmankin. En kaltannut tomaatteja, koska en näe siinä mitään järkeä. Mutta alkuperäiseen ohjeeseen tomaattien kalttaus kuului.


Ainekset:
6 tomaattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
150 g pekonia
1 tl chiliä öljyssä
25 g voita
suolaa
mustapippuria
200 g pastaa
Tarjoiluun:
parmesaaniraastetta

(Kalttaa ja) lohko tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni.

Sulata voi pannulla. Lisää pekoni ja ruskista kevyesti. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää chili ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia.

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita pasta kastikkeeseen. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Jaa pasta syville lautasille ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

2 kommenttia:

  1. Rakastan pastaruokia ja taas yksi hyvä syy tehdä sitä on tämä ohje😋

    VastaaPoista
  2. Tästä voin myöskin sanoa, että todellakin kannattaa.

    VastaaPoista