Ei tullut runebergin päivän tienoilla tehtyä mitään torttuun viittaavaa, joten tästä tuli sopiva pääsiäisleivonnainen. Oli kyllä niin hyvää ja hyvin kostutettua, että oli ehkä parasta maistamaani runebergintorttuvariaatiota. Ainut pikku miinus siitä, että taikinaan ei tullut karvasmanteliaromia. Meinasin jo töräyttää sitä sekaan, mutta sitten ajattelin kumminkin kokeilla sillä reseptillä minkä joku oli jo aiemmin hyväksi todennut.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl piparkakkurouhetta
2 dl sokeria
75 g mantelijauhetta
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
125 g voita sulatettuna
2 ½ dl vaniljakastiketta
200 g vadelmia
Kostutus:
1 ½ dl vettä
¾ dl punssia
¾ dl sokeria
Kuorrutus:
2 ½ dl tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
vettä
Sekoita pohjan kuivat aineet yhteen. Lisää kananmunat, voisula ja vaniljakastike. Kaada taikina leivinpaperoituun lasagnevuokaan. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Mittaa kattilaan vesi, punssi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä hiukan. Valuta liemi tasaisesti piirakan päälle.
Sekoita kuorrutuksen tomusokeriin ensin pari tippaa punaista elintarvikeväriä ja sitten niin paljon vettä, että seos on koostumukseltaan sopivaa. Valuta kuorrutus raidoiksi piirakan päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti