Tilavuuden hahmotuskykyni on kyllä surkea. Olin ihan varma, että tämä taikina ei mitenkään voi mahtua 12 isoon muffinssivuokaan. Niin vaan mahtui, eivätkä vuoat edes täyttyneet. Tein nämä iltapalaksi, joten vielä eivät ole päässeet maisteltavaksi muutoin kuin taikinan osalta. Ja se oli hyvää.
Ainekset:
2 kesäkurpitsaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
3 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
35 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna
2 ½ dl maitoa
100 g voita sulatettuna
250 g kirsikkatomaatteja
Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Anna raasteen valua siivilässä 10 minuuttia. Puolita kirsikkatomaatit, mutta jätä 12 kpl kokonaisiksi.
Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, suola ja parmesaaniraaste. Lisää kananmuna, maito, öljy ja kesäkurpitsaraaste. Kääntele taikinaan kirsikkatomaatit, mutta jätä 12 puolikasta sivuun.
Lusikoi taikina vahvoihin amerikanmuffinssivuokiin (12 kpl). Painele sivuun jätetyt kirsikkatomaatit muffinssien pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti