Pehmeitä, maukkaita ja sopivan rapeakuorisia sämpylöitä. Vaikka nämä kyllä paisuivat niin mahdottoman kokoisiksi, että en leikannutkaan niitä sämpylöiksi vaan epämääräisen muotoisiksi paloiksi. Ihania joka tapauksessa, etenkin just tuoreeltaan uunista otettuina ja voilla siveltyinä. Ja tietysti kahvin kanssa tarjoiltuina.
Mikropuuro:
1 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vettä
ripaus suolaa
Taikinaan lisäksi:
3 ½ dl vettä
11 g kuivahiivaa
770 g vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
Pinnalle:
suihkutettavaa oliiviöljyä
auringonkukansiemeniä
kurpitsansiemeniä
unikonsiemeniä
seesaminsiemeniä
Mittaa puuron ainekset lautaselle. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 1,5 minuuttia. Sekoita pohjia myöten ja jatka kypsentämistä 1,5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Sekoita joukkoon puuro ja 2 dl jauhoja. Anna juuren kohota lämpimässä paikassa peitettynä puolisen tuntia. Lisää juureen suola ja alusta taikinaan loput jauhot vähitellen.
Pyörittele taikina sämpylöiksi leivinpaperoituun pizzavuokaan (30 cm). Suihkuta pinta oliiviöljyllä ja ripottele jokaisen päälle yhtä lajia siemenistä. Anna kohota puoli tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti