lauantai 23. huhtikuuta 2016

Sima

Perussima kuuluu ehdottomasti vappuun. Ja simassa täytyy tietysti olla rusinoita.



Ainekset:
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala hiivaa
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina.

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti