Halloumi maistuu hyvältä missä tahansa. Tähän raikkaaseen ja
toisaalta mausteiseen salaattiin se sopi myöskin kuin nyrkki silmään.
Ainekset:
1 munakoiso
1 tölkki (175 g valutettuna) kikherneitä
jeeraa
korianteria
savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 halloumi-juusto
1 ruukku jääsalaattia
250 g luumu- tai kirsikkatomaatteja
2 uutta sipulia
Chilivinegretti
ripaus chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Poista munakoisosta kannat ja viipaloi n. 1,5 cm:n
viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna itkettyä n. 20
minuuttia.
Pyyhi sitten suolat pois ja aseta munakoisoviipaleet
leivinpaperoidun uunipellin toiseen reunaan. Huuhtele ja valuta kikherneet
huolellisesti, ja kaada ne pellin toiseen reunaan. Ripottele
munakoisoviipaleiden ja kikherneiden päälle haluamasi määrä mausteita ja
pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paahda munakoisoa ja kikherneitä uunissa grillivastuksen alla,
kunnes saavat hiukan väriä. Käännä munakoisoviipaleet ympäri ja sekoita hiukan
kikherneitä. Jatka paahtamista uunissa kunnes munakoisoviipaleet ja kikherneet
ovat kullanruskeita. Nosta pelti uunista ja anna hiukan jäähtyä.
Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä
ja paista halloumiviipaleet rapeiksi molemmilta puolilta.
Viipaloi tomaatit ja uudet sipulit. Kokoa salaatti
lisäämällä kaikki ainekset salaattikulhoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti