keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Halloumi-munakoisosalaatti

Halloumi maistuu hyvältä missä tahansa. Tähän raikkaaseen ja toisaalta mausteiseen salaattiin se sopi myöskin kuin nyrkki silmään.



Ainekset:
1 munakoiso
1 tölkki (175 g valutettuna) kikherneitä
jeeraa
korianteria
savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 halloumi-juusto
1 ruukku jääsalaattia
250 g luumu- tai kirsikkatomaatteja
2 uutta sipulia
Chilivinegretti
ripaus chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Poista munakoisosta kannat ja viipaloi n. 1,5 cm:n viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna itkettyä n. 20 minuuttia.

Pyyhi sitten suolat pois ja aseta munakoisoviipaleet leivinpaperoidun uunipellin toiseen reunaan. Huuhtele ja valuta kikherneet huolellisesti, ja kaada ne pellin toiseen reunaan. Ripottele munakoisoviipaleiden ja kikherneiden päälle haluamasi määrä mausteita ja pirskottele päälle oliiviöljyä.

Paahda munakoisoa ja kikherneitä uunissa grillivastuksen alla, kunnes saavat hiukan väriä. Käännä munakoisoviipaleet ympäri ja sekoita hiukan kikherneitä. Jatka paahtamista uunissa kunnes munakoisoviipaleet ja kikherneet ovat kullanruskeita. Nosta pelti uunista ja anna hiukan jäähtyä.

Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista halloumiviipaleet rapeiksi molemmilta puolilta.

Viipaloi tomaatit ja uudet sipulit. Kokoa salaatti lisäämällä kaikki ainekset salaattikulhoon.

Valmista chilivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele chilivinegretti salaaatin pinnalle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti