tiistai 19. heinäkuuta 2016

Kalaa luumukastikkeessa

Täytyy myöntää, että olin melko epäileväinen tämän ruoan suhteen. Päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden. Ja onneksi annoin, luumukastike oli aivan loistavaa! Kalana käytin lohta, joka oli kylläkin niin mietoa ettei juurikaan maistunut maukkaan kastikkeen alta. Kastike sopisi ihan mihin vaan, mietin jo sille kaveriksi nyhtöpossua tai mureaa nautaa. Uudet perunat olivat hyvä lisuke, mutta myös riisi toimisi.



Ainekset:
600 g kalafileitä
Liemi:
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
4 dl kasvislientä
2 sipulia
1 pieni palsternakka
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus neilikkaa
ripaus mustapippuria
½ rkl inkivääritahnaa
Kastike:
110 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ rkl voita
45 g rusinoita
45 g mantelirouhetta
60 g sokeria

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori palsternakka ja porkkana. Viipaloi kasvikset, pane ne kattilaan ja kaada päälle kasvisliemi. Kiehauta ja lisää mausteet ja inkivääritahna. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta viinietikalla. Keitä lientä puoli tuntia.

Hauduta kalafileitä liemessä pari minuuttia. Nosta fileet liemestä, pane ne lämpimälle tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä.

Kastike: Keitä luumut pehmeiksi toisessa kattilassa ja hienonna sauvasekoittimella. Sekoita hienonnetut luumut ja kalafileiden keitinliemi. Lisää sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste, voi, rusinat, mantelirouhe ja sokeri. Keitä kastiketta pari minuuttia ilman kantta. Kaada kastike kalafileiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti