Täytyy myöntää, että olin melko epäileväinen tämän ruoan
suhteen. Päätin kuitenkin antaa sille mahdollisuuden. Ja onneksi annoin,
luumukastike oli aivan loistavaa! Kalana käytin lohta, joka oli kylläkin niin
mietoa ettei juurikaan maistunut maukkaan kastikkeen alta. Kastike sopisi ihan
mihin vaan, mietin jo sille kaveriksi nyhtöpossua tai mureaa nautaa. Uudet
perunat olivat hyvä lisuke, mutta myös riisi toimisi.
Ainekset:
600 g kalafileitä
Liemi:
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
4 dl kasvislientä
2 sipulia
1 pieni palsternakka
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus neilikkaa
ripaus mustapippuria
½ rkl inkivääritahnaa
Kastike:
110 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
½ rkl voita
45 g rusinoita
45 g mantelirouhetta
60 g sokeria
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori palsternakka ja porkkana.
Viipaloi kasvikset, pane ne kattilaan ja kaada päälle kasvisliemi. Kiehauta ja
lisää mausteet ja inkivääritahna. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta
viinietikalla. Keitä lientä puoli tuntia.
Hauduta kalafileitä liemessä pari minuuttia. Nosta fileet
liemestä, pane ne lämpimälle tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti