perjantai 1. heinäkuuta 2016

Suklaatarteletit

Todelliseen suklaanhimoon. Oikeasti tämä annos olisi kuulunut jakaa neljään vuokaan. Kuudellekin jaettuna annos oli henkeä kohden melkoisen suuri. Mutta ei voi valittaa, kokonaan tuli syötyä omakin annos.



Ainekset:
50 g + 2 rkl voita
2 ½ dl murustettuja digestivekeksejä (7 kpl keksejä)
200 g paloiteltua taloussuklaata
2 rkl hunajaa
1 dl kermaa
50 g paloiteltua valkoista suklaata

Sulata 50 g voita paistinpannussa ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele keksiseos kuuden tartelettivuoan reunoille ja pohjille. Laita viileään jähmettymään n. 10 minuutiksi.

Kuumenna tummaa suklaata, hunajaa ja 1 rkl voita kulhossa vesihauteessa, kunnes suklaa sulaa. Nosta kulho vesihauteesta, lisää kerma ja sekoita kastike tasaiseksi.

Kaada suklaasula tartelettivuokiin ja laita viileään jähmettymään n. 3 tunniksi.

Sulata valkoinen suklaa ja 1 rkl voita vesihauteessa. Lusikoi valkosuklaasula tartelettien keskelle ja laita tarteletit viileään n. 15 minuutiksi. Irrota tarteletit vuoista ja aseta jälkiruokalautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti