maanantai 18. heinäkuuta 2016

Suklaa-banaanikakku

Luin hömppäromaanin, jossa joka luvun päätteeksi oli joku ruokaohje. Tämä suklaa-banaanikakku kummitteli mielessäni koko päivän ja kun jääkaapissa oli sopivasti muutama tummunut banaani, päätin laittaa kakun illaksi uuniin. Vähensin ohjeesta vähän suklaata, voita ja sokeria, kun kakku kuulosti mielestäni jenkkityyliin ällömakealta. Ja taikina oli edelleenkin ihan riittävän makeaa (= lue: erittäin makeaa), tästä tulee siis varmaankin hyvää. Vähänhän näistä tuli likilaskuisia, mutta onneksi se ei vaikuta makuun. Kakuista tuli juuri niin makeita ja hyviä kuin odotinkin. Jos näitä meinaisi tarjota vieraille, niin ehkä kakun päälle voisi laittaa jonkun kuorrutuksen.



Ainekset:
100 g taloussuklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
3 kypsää banaania soseena

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja muusatut banaanit. Sekoita hyvin.

Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan. Paista 180 asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti