Tänä vuonna on kuulemma hyvä mustikkasato. No, meidän
mökillä sitä ei ainakaan huomaa. Tunnin metsässäkyykkimisen tuloksena oli ruhtinaallinen
200 g mustikoita. Päätinpä tehdä niistä mustikka-vaniljatäytepullaa, kun oli
sopivasti vanheneva hiivakin jääkaapissa. Pelkäsin jo, että hiiva oli kerennyt
vanhentua kokonaan, kun pullat eivät tuntuneet kohoavan ollenkaan. Uunissa ne
sitten viimein nousivat ainakin jonkun verran.
Taikina:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Vaniljakreemi:
1,4 dl maitoa
½ vaniljatankoa
2 rkl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
½ rkl voita
Lisäksi:
200 g mustikoita
Voiteluun:
2 kananmunan valkuaista
Pinnalle:
raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä
rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta
taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna
taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
Vaniljakreemi: Mittaa kaikki ainekset paitsi voi kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun kreemi alkaa paksuuntua, ota
kattila liedeltä ja lisää voi. Vatkaa tasaiseksi. Kaada kreemi kulhoon.
Kun taikina on kohonnut, kauli se suorakaiteen muotoiseksi
levyksi. Levitä levyn päälle vaniljakreemi ja ripottele pinnalle mustikat.
Kierrä levy rullaksi ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita palat
muffinssivuokiin ja jätä kohoamaan puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti