torstai 21. heinäkuuta 2016

Imelä juuresvuoka

Todella maukasta ja nimensä mukaisesti myös ihanan imelää. Tämä kelpaisi vaikka joululaatikoksi perinteisten sijaan tai niiden rinnalle.



Ainekset:
n. 1 kg juureksia:
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 Rosamunda-peruna
1 pienehkö bataatti
1 pienehkö lanttu
suolaa
150 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
ripaus jauhettua inkivääriä
1 dl vaaleaa siirappia
Pinnalle:
½ dl korppujauhoja
1 rkl fariinisokeria

Kuori ja lohko juurekset. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 30 minuuttia.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Kaada seos uunivuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja ja fariinisokeria. Kypsennä n. tunnin ajan 150-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti