tiistai 5. heinäkuuta 2016

Falafel-pullat

Nämä olivat juuri sopivassa suhteessa makeita, mausteisia ja tulisia (eli eivät liian tulisia). Kikherneiden maku ei ollut liian hallitseva, niin kuin joskus falafelissa tuppaa olemaan. Tarjoiltiin marinoidun punasipulin, riisin ja kurkkutsatsikin kanssa. Minä aina vertaan kaikkia falafel-pyöryköitä Niilin risteilylaivalla syömiini, ja useimmat häviävät ihan 6-0. Näissä oli kyllä potentiaalia.



Ainekset:
2 valkosipulinkynttä
1 pieni salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (290/175 g) keitettyjä kikherneitä
4 taatelia
½ tl jauhettua korianteria
½ tl kuivattua chiliä
½ tl jauhettua kanelia
1 rkl sitruunamehua
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
rypsiöljyä

Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Lisää huuhdellut kikherneet, kuutioidut taatelit ja kuivat mausteet pannulle. Lisää öljyä. Kääntele seosta n. minuutti.

Laita seos kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi massaksi. Ei kannata käyttää sauvasekoittimen korkeaa ja kapeaa kippoa, sillä siellä massa ei mahdu liikkumaan.

Lisää joukkoon sitruunamehu, hienonnetut yrtit ja kevyesti vatkattu muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pyörittele viilenneestä massasta pieniä pullia. Paista ne runsaassa öljyssä pannulla, n. 5 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti