Nämä olivat juuri sopivassa suhteessa makeita, mausteisia ja
tulisia (eli eivät liian tulisia). Kikherneiden maku ei ollut liian hallitseva,
niin kuin joskus falafelissa tuppaa olemaan. Tarjoiltiin marinoidun
punasipulin, riisin ja kurkkutsatsikin kanssa. Minä aina vertaan kaikkia
falafel-pyöryköitä Niilin risteilylaivalla syömiini, ja useimmat häviävät ihan
6-0. Näissä oli kyllä potentiaalia.
Ainekset:
2 valkosipulinkynttä
1 pieni salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 prk (290/175 g) keitettyjä kikherneitä
4 taatelia
½ tl jauhettua korianteria
½ tl kuivattua chiliä
½ tl jauhettua kanelia
1 rkl sitruunamehua
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
rypsiöljyä
Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pannulla
kypsiksi. Lisää huuhdellut kikherneet, kuutioidut taatelit ja kuivat mausteet
pannulle. Lisää öljyä. Kääntele seosta n. minuutti.
Laita seos kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi
massaksi. Ei kannata käyttää sauvasekoittimen korkeaa ja kapeaa kippoa, sillä
siellä massa ei mahdu liikkumaan.
Lisää joukkoon sitruunamehu, hienonnetut yrtit ja kevyesti
vatkattu muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos jääkaappiin puoleksi
tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti