Vaniljajogurtti on jo jonkun aikaa ollut suosikkini
hedelmäsalaatin kastikkeena ja myslin kanssa. Kun sitten sattui silmään ohje,
jossa käytettiin vaniljajogurttia mustikkapiirakassa, niin pakkohan sitä oli
kokeilla. Valitettavasti mustikat jouduttiin hakemaan kaupasta, kun
mökkimetsässä oli ihan onneton mustikkasaalis.
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
135 g voita (sulatettuna)
2 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
¾ tl sitruunankuorta
Täyte:
200 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
1 kananmuna
2 dl vaniljajogurttia
½ dl sokeria
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää voisula, munat ja
jogurtti. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina uunivuokaan (27-30 cm). Levitä löysähkö
taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.
Ripottele marjat pohjataikinalle. Jos käytät
pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl
perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy
myös keskeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti