lauantai 16. heinäkuuta 2016

Jogurtti-mustikkapiirakka

Vaniljajogurtti on jo jonkun aikaa ollut suosikkini hedelmäsalaatin kastikkeena ja myslin kanssa. Kun sitten sattui silmään ohje, jossa käytettiin vaniljajogurttia mustikkapiirakassa, niin pakkohan sitä oli kokeilla. Valitettavasti mustikat jouduttiin hakemaan kaupasta, kun mökkimetsässä oli ihan onneton mustikkasaalis.



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
135 g voita (sulatettuna)
2 kananmunaa
1 dl vaniljajogurttia
¾ tl sitruunankuorta
Täyte:
200 g mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
1 kananmuna
2 dl vaniljajogurttia
½ dl sokeria

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää voisula, munat ja jogurtti. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina uunivuokaan (27-30 cm). Levitä löysähkö taikina pohjalle ja ylös vuoan reunoille.

Ripottele marjat pohjataikinalle. Jos käytät pakastemustikoita tai vetisiä mustikoita, sekoita marjoihin ensin 1 rkl perunajauhoja. Laita marjoja enemmän reunoille kuin keskelle, näin pohja kypsyy myös keskeltä.

Yhdistä munat, jogurtti ja sokeri. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti