torstai 7. heinäkuuta 2016

Gordon Ramsayn feta-yrtti-kesäkurpitsapihvit

Kerkesin jo ajatella, että tämä oli täysin mahdoton tehtävä. Pannulta tullessaan ”pihvit” muistuttivat lähinnä lämmintä raastekasaa. Tuplasin ajan uunissa ja käänsin puolessavälissä ympäri, ja raastekasat muuttuivat pihveiksi. Ja maku on erinomainen, se kai on pääasia. Ensimmäisen pihvin nautiskelin hampurilaisena omenaisen sämpylän, kurkkutsatsikin ja marinoitujen punasipuleiden kanssa.



Ainekset:
1 iso kesäkurpitsa (n. 500 g)
ripaus suolaa
3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 iso sipuli
3 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (lehtipersilja, oregano, minttu, ruohosipuli)
100 g fetajuustoa
mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla osalla. Sekoita joukkoon ripaus suolaa. Jätä raaste valumaan siivilään kulhon päälle n. 10 minuutiksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli. Siirrä sipuli suureen kulhoon.

Sekoita hieman jäähtyneisiin sipuleihin munat, vehnäjauhot, pinjansiemenet ja tuoreet hienonnetut yrtit. Murustele joukkoon fetajuusto. Mausta runsaalla mustapippurilla.

Painele kesäkurpitsaraastetta lusikalla tai käsin, jotta mahdollisimman paljon nestettä irtoaa. Lisää kesäkurpitsaraaste pihvimassaan.

Kuumenna öljyä paistinpannussa tai lettupannussa. Nosta n. 2 rkl seosta pihviä kohden pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti per puoli.

Laita pihvit leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit myös paistaa pihvit valmiiksi hyvissä ajoin ja loppukypsentää uunissa juuri ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti