Kerkesin jo ajatella, että tämä oli täysin mahdoton tehtävä.
Pannulta tullessaan ”pihvit” muistuttivat lähinnä lämmintä raastekasaa.
Tuplasin ajan uunissa ja käänsin puolessavälissä ympäri, ja raastekasat
muuttuivat pihveiksi. Ja maku on erinomainen, se kai on pääasia. Ensimmäisen
pihvin nautiskelin hampurilaisena omenaisen sämpylän, kurkkutsatsikin ja
marinoitujen punasipuleiden kanssa.
Ainekset:
1 iso kesäkurpitsa (n. 500 g)
ripaus suolaa
3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 iso sipuli
3 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl pinjansiemeniä
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (lehtipersilja, oregano,
minttu, ruohosipuli)
100 g fetajuustoa
mustapippuria
Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla osalla. Sekoita
joukkoon ripaus suolaa. Jätä raaste valumaan siivilään kulhon päälle n. 10
minuutiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja
kuullota sipuli. Siirrä sipuli suureen kulhoon.
Sekoita hieman jäähtyneisiin sipuleihin munat, vehnäjauhot,
pinjansiemenet ja tuoreet hienonnetut yrtit. Murustele joukkoon fetajuusto.
Mausta runsaalla mustapippurilla.
Painele kesäkurpitsaraastetta lusikalla tai käsin, jotta
mahdollisimman paljon nestettä irtoaa. Lisää kesäkurpitsaraaste pihvimassaan.
Kuumenna öljyä paistinpannussa tai lettupannussa. Nosta n. 2
rkl seosta pihviä kohden pannulle ja paista keskilämmöllä muutama minuutti per
puoli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti