perjantai 15. heinäkuuta 2016

Taatelileipä

Leivistä nousee mahtava tuoksu, ihanan hedelmäinen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen maistamaan.



Ainekset:
4 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
200 g pehmeitä kuivattuja taateleita
2 tl raastettua appelsiininkuorta
3 dl tattarijauhoja
8,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi. Paloittele joukkoon taatelit ja raasta appelsiininkuori. Alusta taikinaan vuorotellen tattarijauhoja ja vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun (tai leivinpaperoituun) pitkulaiseen leipävuokaan (taikinasta saa yhden ison tai kaksi pientä leipää). Anna kohota vielä n. 20 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leivän pinta ja kypsennä uunin alatasossa n. 35 minuuttia. Kääri kypsä leipä liinaan vetäytymään ja leikkaa vasta jäähtyneenä. Näin leipä säilyttää kosteutensa eikä murene niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti