Leivistä nousee mahtava tuoksu, ihanan hedelmäinen. Tuskin
maltan odottaa, että pääsen maistamaan.
Ainekset:
4 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl siirappia
200 g pehmeitä kuivattuja taateleita
2 tl raastettua appelsiininkuorta
3 dl tattarijauhoja
8,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja
siirappi. Paloittele joukkoon taatelit ja raasta appelsiininkuori. Alusta
taikinaan vuorotellen tattarijauhoja ja vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä
rasva. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja
korppujauhotettuun (tai leivinpaperoituun) pitkulaiseen leipävuokaan
(taikinasta saa yhden ison tai kaksi pientä leipää). Anna kohota vielä n. 20
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti