lauantai 16. heinäkuuta 2016

Broileripata Provencale

Perushyvää broileripataa. Sopii riisin kanssa.



Ainekset:
500 g broileria
2 valkosipulinkynttä
2 timjaminoksaa
2 rosmariininoksaa
4 rkl sitruunamehua
2 sipulia
2 vihreää paprikaa
500 g tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
½ nippua persiljaa

Paloittele broilerinfileet kulhoon n. 2 cm:n kuutioiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Riivi ja silppua yrtit. Lisää yrttisilppu ja sitruunamehu kulhoon, sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla, laita viileään ja anna makuuntua noin tunnin ajan.

Kuori ja silppua sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele malto. Kuutioi tomaatit.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sipuli ja paprika. Kuullota kasviksia, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää broileri ja ruskista sekoitellen n. 2 minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 20-25 minuuttia.

Koristele broileripata persiljasilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti