perjantai 22. heinäkuuta 2016

Juhlava patapaisti

Tätä ja eilen tekemääni juuresvuokaa. Nam. Vesi herahtaa kielelle jo valmiiksi.



Ainekset:
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
800 g luutonta naudanlihaa palana, esim. etuselkää tai lapaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
2 ½ dl lihalientä
2 rosmariinin oksaa
1 rkl balsamiviinietikkaa

Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuori ja kuutioi tomaatit.

Säädä uuni 175 asteeseen. Puhdista ja kuivaa liha. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy suuressa uunipadassa ja ruskista liha tasaisesti joka puolelta.

Lisää pataan sipuli ja valkosipuli, ruskista kasvikset kevyesti. Lisää tomaattikuutiot, lihaliemi, rosmariini ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa, kunnes liha on mureaa, noin 2 tuntia.

Nosta liha padasta leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna tekeytyä 4 minuuttia. Poista kastikkeesta rosmariininoksat. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti