Tätä ja eilen tekemääni juuresvuokaa. Nam. Vesi herahtaa
kielelle jo valmiiksi.
Ainekset:
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
800 g luutonta naudanlihaa palana, esim. etuselkää tai lapaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl rypsiöljyä
2 ½ dl lihalientä
2 rosmariinin oksaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuori
ja kuutioi tomaatit.
Säädä uuni 175 asteeseen. Puhdista ja kuivaa liha. Hiero
lihan pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy suuressa uunipadassa ja
ruskista liha tasaisesti joka puolelta.
Lisää pataan sipuli ja valkosipuli, ruskista kasvikset
kevyesti. Lisää tomaattikuutiot, lihaliemi, rosmariini ja balsamiviinietikka,
mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa, kunnes
liha on mureaa, noin 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti