Friteeraustaikinasta tuli juuri sopivan rapeaa ja pehmeää.
Ja hyvin kohonnutta. Ja hyvänmakuista. Ei näissä kyllä katkarapu juurikaan
maistunut, mutta eipä tuo haitannut.
Ainekset:
öljyä friteeraukseen
½ muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl maitoa
¼ dl maustamatonta jogurttia
15 g sulatettua voita
180 g jättikatkarapuja
Vatkaa muna kevyesti suuressa kulhossa. Lisää vehnäjauhot,
leivinjauhe, suola, maito, sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita ainekset
tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä 20 minuuttia. Notkista taikina
tarvittaessa tilkalla maitoa.
Kaada pataan sen verran öljyä, että n. 1/3 padasta täyttyy.
Kuumenna öljy 190-asteiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti