keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Friteeratut jättikatkaravut

Friteeraustaikinasta tuli juuri sopivan rapeaa ja pehmeää. Ja hyvin kohonnutta. Ja hyvänmakuista. Ei näissä kyllä katkarapu juurikaan maistunut, mutta eipä tuo haitannut.



Ainekset:
öljyä friteeraukseen
½ muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¾ dl maitoa
¼ dl maustamatonta jogurttia
15 g sulatettua voita
180 g jättikatkarapuja

Vatkaa muna kevyesti suuressa kulhossa. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, maito, sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä 20 minuuttia. Notkista taikina tarvittaessa tilkalla maitoa.

Kaada pataan sen verran öljyä, että n. 1/3 padasta täyttyy. Kuumenna öljy 190-asteiseksi.

Kasta katkaravut leivitystaikinaan ja paista öljyssä kauniin kullanruskeiksi, 30-60 sekuntia. Tarjoa tirisevän kuumina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti