Poika halusi välttämättä ostaa kaupasta retiisejä, kun
Petteri Kaniinikin syö niitä. Olisin voinut jo etukäteen lyödä vetoa miten
retiisien kanssa käy – ”en tykkääkään näistä”. Ajattelin kuitenkin, että
retiiseistä saan hyvän tekosyyn kokeilla tätä salaattia, jonka ohjeen bongasin
jostain netistä joku aika sitten.
Kuskus:
2 ½ dl vettä
2 ½ dl kuskusta
1 rkl oliiviöljyä
Salaattiin:
300 g kirsikoita
100 g fetaa
1 kurkku
6 retiisiä
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku rucolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukkua minttua
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria
Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois
liedeltä. Lisää kuskus ja oliiviöljy. Jätä hautumaan kannen alle n. 5
minuutiksi. Pöyhi kuskus sitten haarukalla irtonaiseksi ja laita kulhoon
jäähtymään.
Poista kirsikoista kivet. Murenna feta.
Kuori ja kuutioi kurkku. Pese retiisit ja viipaloi ne
ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla.
Kaada työlaudalle jäähtymään.
Lisää kirsikat, fetamurut, kurkku, retiisi ja pinjansiemenet
jäähtyneen kuskusin joukkoon. Irrota rucolan lehdet, hienonna lehtipersilja ja
minttu. Sekoita salaattiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti