sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kirsikka-fetasalaatti

Poika halusi välttämättä ostaa kaupasta retiisejä, kun Petteri Kaniinikin syö niitä. Olisin voinut jo etukäteen lyödä vetoa miten retiisien kanssa käy – ”en tykkääkään näistä”. Ajattelin kuitenkin, että retiiseistä saan hyvän tekosyyn kokeilla tätä salaattia, jonka ohjeen bongasin jostain netistä joku aika sitten.



Kuskus:
2 ½ dl vettä
2 ½ dl kuskusta
1 rkl oliiviöljyä
Salaattiin:
300 g kirsikoita
100 g fetaa
1 kurkku
6 retiisiä
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku rucolaa
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukkua minttua
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä. Lisää kuskus ja oliiviöljy. Jätä hautumaan kannen alle n. 5 minuutiksi. Pöyhi kuskus sitten haarukalla irtonaiseksi ja laita kulhoon jäähtymään.

Poista kirsikoista kivet. Murenna feta.

Kuori ja kuutioi kurkku. Pese retiisit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Kaada työlaudalle jäähtymään.

Lisää kirsikat, fetamurut, kurkku, retiisi ja pinjansiemenet jäähtyneen kuskusin joukkoon. Irrota rucolan lehdet, hienonna lehtipersilja ja minttu. Sekoita salaattiin.

Yhdistä kastikkeen ainekset pienessä kipossa: oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti