tiistai 12. heinäkuuta 2016

Broilerinmaksamousse

Voimakkaan makuinen broilerinmaksamousse on taatusti maksan ystävien mieleen. Maistuu vaikka levitteenä leivällä. Jos et pidä maksasta, ei kannata kokeilla.



Ainekset:
300 g broilerinmaksaa
3 salottisipulia
4 rkl konjakkia (pieni 4 cl pullo)
100 g huoneenlämpöistä voita
3 neilikkaa
3 mustapippuria
¼ tl timjamia
½ tl suolaa
1 rkl voita paistamiseen

Ota voi kylmästä. Murskaa neilikat ja mustapippurit huhmareessa. Hienonna sipuli ja paista sitä kevyesti voissa broilerinmaksan kanssa keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes maksa ruskistuu päältä, mutta on hiukan punaista keskeltä.

Kaada konjakki pannulle, sytytä ja liekitä (näin maku voimistuu). Lisää sen jälkeen mausteet ja anna seoksen jäähtyä (maksan pitää olla niin jäähtynyttä, ettei voi sula seuraavassa vaiheessa).

Jauha seos tehosekoittimessa ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen. Kaada taikina vuokaan ja anna moussen jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti