Voimakkaan makuinen broilerinmaksamousse on taatusti maksan
ystävien mieleen. Maistuu vaikka levitteenä leivällä. Jos et pidä maksasta, ei
kannata kokeilla.
Ainekset:
300 g broilerinmaksaa
3 salottisipulia
4 rkl konjakkia (pieni 4 cl pullo)
100 g huoneenlämpöistä voita
3 neilikkaa
3 mustapippuria
¼ tl timjamia
½ tl suolaa
1 rkl voita paistamiseen
Ota voi kylmästä. Murskaa neilikat ja mustapippurit
huhmareessa. Hienonna sipuli ja paista sitä kevyesti voissa broilerinmaksan
kanssa keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes maksa ruskistuu päältä, mutta on
hiukan punaista keskeltä.
Kaada konjakki pannulle, sytytä ja liekitä (näin maku
voimistuu). Lisää sen jälkeen mausteet ja anna seoksen jäähtyä (maksan pitää
olla niin jäähtynyttä, ettei voi sula seuraavassa vaiheessa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti