Apua. Ihan tosi tosi harvoin olen syönyt näin hyvää pullaa.
Tuore pullahan on aina hyvää, mutta tässä makean ja pikkuisen suolaisen yhdistelmä
oli kerta kaikkiaan loistava. Ehdottomasti täytyy tehdä uudelleen, vaikka
pistaasien kuorimisessa onkin oma vaivansa.
Taikina:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
75 g voita
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä (250 g
pussista tulee kuorittuna 125 g)
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
(60 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä)
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää
pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia).
Kuori pistaasipähkinät. Kauli taikina levyksi (n. 30*45 cm).
Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeri ja vaniljasokeri. Rouhi
pistaasipähkinät veitsellä ja ripottele tasaisesti levylle.
Rullaa taikina rullalle pitkän sivun suuntaisesti ja leikkaa
rulla 12 osaan. Nosta palat voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n.
26*18 cm) leikkuupinta ylöspäin ja kohota lämpimässä paikassa liinalla
peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle
rouhitut pistaasipähkinät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti