perjantai 1. heinäkuuta 2016

Rosmariinilammasta ja fenkolia pappardellen kera

Taas oli mulle uusi ruoka-aine käytössä: fenkoli. Ja taas täytyy sanoa, ettei varmasti jäänyt viimeiseksi fenkolin käyttökerraksi. Raakana pilkottaessa tuoksu oli lakritsi- tai ehkä anismainen, kermassa haudutettuna maku oli ihanan pehmeä ja ehkä pikkuriikkisen makea. Lammas taas oli takuuhyvää lammasta, ilman turhia kommervenkkejä. Ja kuva jäi kokonaan ottamatta, kun oli niin kiire syömään.

Ainekset:
500 g tuoretta pappardellepastaa
400 g karitsan sisäfilettä
1 nippu rosmariinia
1 rkl voita paistamiseen
1 fenkoli
1 punasipuli
2 dl kermaa
2 dl kasvislientä
70 g rucolaa
suolaa
pippuria

Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.

Kuumenna voi paistinpannulla. Mausta lampaanfilee rosmariinilla, suolalla ja pippurilla, ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä hetki.

Kuullota sipuli ja fenkoli pehmeiksi. Lisää kerma ja kasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää vastakeitetty pasta ja sekoita. Kääntele joukkoon rucola. Leikkaa lampaanfilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti