Taas oli mulle uusi ruoka-aine käytössä: fenkoli. Ja taas
täytyy sanoa, ettei varmasti jäänyt viimeiseksi fenkolin käyttökerraksi.
Raakana pilkottaessa tuoksu oli lakritsi- tai ehkä anismainen, kermassa
haudutettuna maku oli ihanan pehmeä ja ehkä pikkuriikkisen makea. Lammas taas
oli takuuhyvää lammasta, ilman turhia kommervenkkejä. Ja kuva jäi kokonaan
ottamatta, kun oli niin kiire syömään.
Ainekset:
500 g tuoretta pappardellepastaa
400 g karitsan sisäfilettä
1 nippu rosmariinia
1 rkl voita paistamiseen
1 fenkoli
1 punasipuli
2 dl kermaa
2 dl kasvislientä
70 g rucolaa
suolaa
pippuria
Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä
pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori
ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.
Kuumenna voi paistinpannulla. Mausta lampaanfilee
rosmariinilla, suolalla ja pippurilla, ja ruskista kuumalla pannulla
kauttaaltaan. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä hetki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti