Tämän ohjeen nähtyäni ajattelin välittömästi, että tätä on
pakko kokeilla. Piirakka oli ihan hyvää, mutta ehkä jopa hiukan turhan kirpeää.
Kävi mielessä, että raparperit olisi pitänyt pyöritellä vaikka fariinisokerissa
ennen paistamista, ja paistaa sitten erikseen.
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
50 g juustoa (cheddar, raastettuna)
2 rkl vettä
Täyte:
170 g pekonia
300 g kesäkurpitsaa
200 g raparperia
½ dl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
½ tl mustapippuria
2 dl kermaa
3 kananmunaa
100 g juustoa (cheddar, raastettuna)
½ tl suolaa
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi joukkoon kylmä
voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina
voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa
vähintään tunnin ennen paistamista. Pistele pohja haarukalla. Esipaista
200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
Valmista täyte. Leikkaa pekonit pieniksi kuutioiksi. Huuhdo
ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pese raparperit ja kuori ne
tarvittaessa. Viipaloi raparperit.
Kumoa pekonit kylmälle pannulle. Paista ne rapeiksi. Lisää
raparperit ja kesäkurpitsat. Kuullota käännellen 2-3 minuuttia. Mausta seos timjamilla
ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti