tiistai 14. helmikuuta 2017

Chorizopyörykät

Kun yhdistetään makkara ja jauheliha, niin lopputulos ei voi olla muuta kuin superherkullinen. Vielä kun sekaan tulee sopivasti mausteita ja juustoa, niin kyllä maistuu koko porukalle.



Ainekset:
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
800 g naudan jauhelihaa
200 g chorizo-raakamakkaraa
1 ½ dl riisiä
3 dl vettä
100 g fetaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 viipale vaaleaa leipää
1 ½ tl suolaa
mustapippuria

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chorizo. Murustele leipäviipale.

Lämmitä öljy pannulla ja notkista sipulia pari minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista jatkuvasti käännellen viitisen minuuttia, tai kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä ruskista.

Vatkaa muna kulhossa. Lisää jauheliha, paistetut sipulit, chorizo, riisi, juusto, paprika, leivänmurut, suola ja mustapippuri. Sekoita huolellisesti.

Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia lihapullia. Aseta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat alkavat tummua pinnaltaan (n. 20-25 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti