lauantai 18. helmikuuta 2017

Puolukkainen pataleipä

Pakastepuolukat tekivät leipään kivaa kirpakkuutta. Muutenhan tämä oli ruisleseistä huolimatta melko lailla samanlainen kuin aikaisemmatkin pataleipäni. Muistiin merkittävää: teräskattila täytyy öljytä pataleipää varten. Muuten leivän pohja takertuu ikävästi pataan.



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
4 dl vettä
1 dl pakastepuolukoita

Yhdistä aineet ja lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Peitä kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli, n. 12 tuntia.

Siirrä kannellinen uunipata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat. Kääntele nopeasti pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.

Siirrä leipä kuumaan pataan ja peitä kannella. Paista 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti