keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Kaalipiirakka hiivataikinalla

Kaalinjämä rupesi ikävästi vetelemään viimeisiään ja siitä oli pakko saada tehtyä jotain. Kaalipiirakka on aina hyvä vaihtoehto. Tämä taas hiukan erilainen versio kuin edelliset tekemäni.



Pohja ja ristikko:
5 dl vettä
50 g hiivaa (18 g kuivahiivaa)
1 tl suolaa
100 g voita
11 dl vehnäjauhoja
Täyte:
700 g kaalia
3 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl voita
1 rkl lihafondia
120 g smetanaa
½ dl siirappia
2 tl meiramia
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, voi ja jauhot. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 30 minuuttia.

Ota taikinasta n. 3/4. Kauli tai taputtele se jauhotetulla kädellä leivinpaperoidun uunipannun pohjalle ja reunoille. Anna kohota peitettynä.

Hienonna kaali ja sipuli. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuullota kasvikset voissa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon lihafondi, smetana, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.

Levitä jäähtynyt täyte pohjalle. Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi. Voitele levy munalla. Ota siitä leivinpyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin ala/keskiosassa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti