maanantai 27. helmikuuta 2017

Currybroileri-kasvispiirakka

Mahtavan tuoksuinen piirakka. Maistelu jää valitettavasti myöhemmälle, sillä nyt pitää rientää treeneihin.



Pohja:
2 ½ dl maitoa
30 g hiivaa
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
1 rkl oreganoa
6 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
350 g maustamatonta broileria
1 rkl rypsiöljyä
40 g mausteseosta (Kerala Curry, Santa Maria)
4 dl kookosmaitoa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 parsakaali
3 kananmunaa
3 rkl persiljaa

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Mausta hunajalla, suolalla ja oreganolla. Lisää puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa, lämpimässä paikassa.

Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperille pannulle. Peitä pohja leivinliinalla ja anna sen kohota täytteen valmistuksen ajan.

Kuori ja pilko kasvikset. Suikaloi broileri. Ruskista lihat kevyesti pannulla öljyssä kasvisten kanssa. Lisää puolet mausteseoksesta ja sekoita hyvin. Nosta pannu levyltä ja kaada lihapalat lautaselle jäähtymään.

Kaada pannulle loput mausteseoksesta sekä kookosmaito, sekoita ja anna kiehahtaa. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita munat ja hienonnettu persilja jäähtyneeseen seokseen.

Levitä paistetut broileripalat ja kasvikset kohonneelle pohjalle. Kaada munaseos tasaisesti täytteen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti