lauantai 18. helmikuuta 2017

Kalkkuna-pastinakeitto

Melko mitäänsanomaton keitto. Olisi kaivannut rutkasti enemmän mausteita ja myös jotain muitakin kasviksia.



Ainekset:
5 l kanalientä
3 porkkanaa
2 sipulia
500 g kesäkurpitsaa
200 g pastinaa
suolaa
3 kananmunaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesaaniraastetta
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria
2 rkl silputtua persiljaa
Kalkkunapyörykät:
400 g kalkkkunanjauhelihaa
300 g siskonmakkaraa
40 g korppujauhoja
½ tl jauhettuja fenkolinsiemeniä
2 rkl silputtua persiljaa
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1 iso sipuli raastettuna

Sekoita kalkkunapyöryköiden ainekset kulhossa käsin. Muodosta seoksesta isohkon viinirypäleen kokoisia pyöryköitä.

Pilko porkkanat ihan pieniksi paloiksi. Raasta kesäkurpitsat ja silppua sipulit.

Kiehauta kanaliemi. Lisää porkkana, sipuli ja kesäkurpitsa. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Keitä hiljalleen kohtalaisella lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.

Lisää pastina, kalkkunapyörykät ja suolaa. Keitä hiljalleen kohtalaisella lämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes pasta ja kalkkunapyörykät ovat kypsiä.

Vatkaa munat, oliiviöljy, parmesaani ja muskottipähkinä kulhossa. Lisää seos poreilevaan keittoon samalla sekoittaen. Mausta pippurilla ja lisää persilja. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti