maanantai 6. helmikuuta 2017

Fetakana

Tämän reseptin löysin joskus vuosia, vuosia sitten silloiselta Pirkka-ruoka –sivustolta. Tätä syötiin meillä yhdessä vaiheessa tosi paljon. Ilmeisesti vähän liikaakin, kun viime aikoina ei ole tehnyt yhtään mieli laittaa fetakanaa. Tämä viikko on kuitenkin tosi kiireinen, ja pitää kaivella muistista kaikkia vanhoja ”pikaruokaohjeita”. Sitä paitsi vielä oli käyttämättä se yksi purkki halvalla ostamaani ruokakermaa.



Ainekset:
1 rkl voita
1 kg hunajamarinoituja kananpojan fileepihvejä
1 paprika
2 pientä purkkia ananasta (454 g)
2 ½ dl ruokakermaa
50 g vaaleaa maizenaa
100 g fetaa

Sulata voi suurella pannulla. Pilko kanapihvit suupalan kokoisiksi ja ruskista palat voissa. Kaada pannulle myös marinadi.

Silppua paprika ja paloittele ananasrenkaat. Kun kanat ovat ruskistuneet, kaada pannulle paprikat ja ananasrenkaat liemineen. Anna porista hiljalleen, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja kanat kypsyneet kokonaan.

Lisää ruokakerma ja kiehauta. Lisää sitten Maizena ja sekoittele, kunnes kastike hiukan sakenee. Lisää lopuksi kuutioitu feta ja sekoita varovasti, niin etteivät fetakuutiot kokonaan sula kastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti