perjantai 10. helmikuuta 2017

Merenherkkuja ja nuudeleita

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nimittäin nämä nuudelit. Niin monta vuotta hyljeksin niitä ihan turhaan. Edelleenkään en meinaa ostaa niitä kammottavia maustettuja nuudeleita, mutta maustamattomina nämä ovat tosi hyviä ja sopivat näköjään moneen ruokaan. Tämä oli kerrassaan herkullinen ateria. Isäntä on hiukan allerginen ravuille eikä siksi halunnut ruokaan katkarapujakaan, joten lisäsin niitä pelkästään omaan annokseeni. Ei haitannut, vaikka ne eivät käyneetkään kastikkeessa hautumassa.



Ainekset:
200 g nuudeleita
tuoretta korianteria
1 purjo
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
200 g lohifileetä
200 g turskaa
150 g kampasimpukoita
180 g isoja katkarapuja
2 rkl rypsiöljyä
Wokkikastike:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sambal oelek –tahnaa
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
2 rkl hunajaa
1 tl maizenaa
½ dl seesamiöljyä
½ dl soijakastiketta

Sekoita hunaja, seesamiöljy, soija, sambal oelek, seesaminsiemenet, korianteri ja Maizena, puristettu valkosipulinkynsi ja inkivääritahna.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa puhdistetut kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. Paloittele kalat. Paista kasviksia öljyssä pari minuuttia. Pidä kasvikset ja nuudelit lämpiminä.

Lisää pannulle hieman öljyä ja paista kaloja muutama minuutti. Lisää pannulle kampasimpukat ja katkaravut ja paista vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon kastike ja hauduta pari minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti