torstai 9. helmikuuta 2017

Dajm-jäätelö

Kyllä jäätelökin on erityisen hyvää, kun sen itte tekee. Tämä olisi hyvin uponnut pehmisversionakin, mutta menköön nyt huomiseen saakka vielä pakastimeen tekeytymään.



Ainekset:
4 dl punaista maitoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunan keltuaista
112 g Dajm-suklaata
½ l kuohukermaa

Mittaa maito, sokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan. Riko keltuaiset haarukalla kulhossa. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää keltuaiset vähitellen samalla sekoittaen. Jatka seoksen lämmittämistä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee ja muuttuu kiisselimäiseksi. Nosta seos heti liedeltä sakeutumisen jälkeen pois, älä anna kiehahtaa.

Jäähdytä vaniljakiisseli kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen.

Rouhi suklaa veitsellä. Vaahdota kerma.

Lisää vaniljakiisseli ja suklaarouhe kermavaahtoon. Sekoita varovasti esim. nuolijalla nostellen. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöksi koneen ohjeiden mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti