tiistai 28. helmikuuta 2017

Geisha-banaanikakku

Nam. Banaanikakkua Geishalla höystettynä, päällä tomusokeri- ja valkosuklaakuorrutetta. Mitä muuta voisi kakulta toivoa?



Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g Geisha-suklaata
2 banaania
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria (mansikka)
2 rkl vettä
50 g valkosuklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu Geisha-suklaa ja survotut banaanit.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sekoita mansikkatomusokerista ja vedestä kuorrutus ja kaada kakun päälle. Anna kuorrutteen kuivua. Sulata valkosuklaa ja pursota suklaaraitoja kakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti