keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Fariini-suklaadonitsit

Ihan kelpo donitseita. Taikina ehkä hiukan mautonta, joten etsitään vielä herkullisempien donitsien reseptiä. Vaikka ei näissäkään mitään vikaa varsinaisesti ole, työmääräänsä nähden hyvinkin kelvollisia leivonnaisia.



Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 dl fariinisokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl piimää
1 kananmuna
50 g voita sulatettuna
Kuorrutus:
1 dl fariinisokeria
2 rkl voita
½ dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria

Sekoita piimä, sulatettu voi ja kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Jaa taikina voidellun donitsipellin koloihin. Helpointa on levittää taikina sormin. Käytä kaikki vuoan 12 reikää, muuten donitseista tulee turhan suuria. Paista 200-asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia. Irrota hiukan jäähtyneet donitsit pellistä ja valmista kuorrutus.

Yhdistä fariinisokeri, kerma ja voi kattilassa. Kiehauta. Lisää seos tomusokerin joukkoon ja vatkaa, kunnes seos on tasainen. Dippaa donitsit kuorrutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti